Leeftijd
18

LEEFTIJDSVERIFICATIE

Bevestig uw leeftijd...

De bezorger controleert steekproefsgewijs of de ontvanger over de juiste leeftijd beschikt

U moet 18 jaar of ouder zijn.

Ik ga akkoord met alle voorwaarden

Of

U moet 18 jaar of ouder zijn.

Het effect van nicotine op je lichaam

Is het gevaarlijk?

De stof nicotine is al voor een lange tijd een punt van discussie. Veel mensen zijn tegen deze stof, echter zijn er ook een hele hoop rokers die het wel prettig vinden om nicotine binnen te krijgen.

We zien voornamelijk dat er een hoop onduidelijkheid bestaat op het gebied van nicotine. Aangezien het van belang is dat je wat meer leert over deze stof zullen wij je vandaag het een en ander laten zien.

Lees dus snel verder om antwoord te krijgen op de vraag: wat is nicotine nu precies?

Na het lezen zal ook jij alles weten op het gebied van het gebruik van de stof nicotine.


Wat is nicotine?

Voordat we ingaan op het effect van nicotine is het handig om in te gaan op de vraag: wat is nicotine. Nicotine is een chemische verbinding die aanwezig is in tabak.

Wanneer tabak wordt gerookt, wordt nicotine geabsorbeerd door de wandbekleding van de kleine luchtzakjes in de longen. Wanneer het wordt gesnoven of gekauwd, wordt het geabsorbeerd door de slijmvliezen van de neus of mond.

Nicotine kan ook door de huid worden geabsorbeerd. Ongeacht hoe nicotine wordt geabsorbeerd, komt het in de bloedbaan terecht waar het door het lichaam circuleert en naar de hersenen gaat waar het de bloed-hersenbarrière overschrijdt.

Is het aanbelandt in de hersenen dan activeert het de cholinergische receptoren, dit brengt een bepaald effect met zich mee.


Het effect van nicotine

Deze cholinerge receptoren zijn aanwezig in de hersenen, maar ook in andere gebieden zoals de spieren, het hart, de bijnieren en andere vitale organen.

Normaal gesproken worden deze receptoren geactiveerd door de neurotransmitter acetylcholine die aan de zenuwuiteinden in de hersenen en in de zenuwen van het perifere zenuwstelsel wordt geproduceerd.

Aangezien nicotine een soortgelijke structuur heeft als acetylcholine, kan het de cholinerge receptoren activeren. Dit zorgt onder andere voor het volgende effect van nicotine:

  • Een algemeen blij gevoel

  • Vermindering van stress

  • Een alerte staat

  • Een oppeppend gevoel

  • Een ontspanning van de spieren


Waarbij en waarvoor wordt nicotine gebruikt?

Nicotine wordt met name gebruikt door mensen die een opkikker kunnen gebruiken. Ook wordt het gebruikt door de mensen die graag hun stressniveau willen verminderen en die graag een bepaalde rust willen vinden.

Dit is dan ook wat de rokers zien onder het dagelijkse momentje. Nicotine zelf is niet zo schadelijk als wel eens wordt gedacht, het zijn met name de andere stoffen in de sigaret die slecht zijn.

Lees hier of sigaretten slechter zijn dan snus. Door het gebruik van snus kun je het effect van nicotine merken, zonder dat je tabak binnen krijgt.

Mocht je zelf deze nicotine pouches willen aanschaffen dan kan je hier meer informatie over vinden bij ons op de site.

Door ook over te stappen op deze nieuwe vorm van nicotine inname zal je de normale hoeveelheid nicotine binnen krijgen, zonder een groot deel van de gezondheidsrisico’s. 

Het effect van nicotine op je lichaam
Npods 23 mei, 2021
Deel deze post
Labels
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten
Wat is snus en welk effect heeft snus op je lichaam?