Leeftijd
18

LEEFTIJDSVERIFICATIE

Bevestig uw leeftijd...

De bezorger controleert steekproefsgewijs of de ontvanger over de juiste leeftijd beschikt

U moet 18 jaar of ouder zijn.

Ik ga akkoord met alle voorwaarden

Of

U moet 18 jaar of ouder zijn.

Hoe snus gebruiken en bewaren voor dummy’s

Bewaar je snus op kamer temperatuur of in de koelkast?


We krijgen met regelmaat de vraag hoe je nu eigenlijk snus moet gebruiken. Deze vraag is nog niet zo eenvoudig om te beantwoorden, er zijn namelijk meerdere soorten snus.

Nu het wel belangrijk is dat je wat meer weet over het snus gebruik zullen wij vandaag antwoord geven op een aantal vragen. Hoe wordt snus gebruikt?

En zit er een houdbaarheidsdatum op snus? Tijd om hier allemaal achter te komen!


De verschillende soorten snus

Snus is verkrijgbaar in twee hoofdvormen, losse snus en in porties verpakte snus. Het is vochtig of half vochtig, afhankelijk van het merk en de vorm.

In principe is snus een tabaksproduct dat tabak bevat die gemalen en gemengd is met water en smaakstoffen. Echter zit er in onze snus helemaal geen tabak, dit is dan ook de reden dat je deze zo kunt kopen in Nederland.

De losse soort is verkrijgbaar in kleine blikjes, terwijl de porties snus verkrijgbaar zijn in zakjes. Dit lijken net theezakjes die volledig oplossen in de mond.

Het is niet nodig om met snus te spugen en er is ook geen rook. Snus is dus een soort tabak die veiliger is om te gebruiken dan sigaretten en die zorgt voor een nicotinestoot.

Dit is erg belangrijk voor mensen die proberen te stoppen met roken en sigaretten, maar die maar niet van hun verslaving af kunnen komen.


Hoe snus gebruiken

Zoals we al even kort hebben aangegeven zijn er twee soorten snus. Dit houdt dan ook in dat er twee verschillende manieren zijn om het te gebruiken, deze zijn hier onder weergegeven:

  • Hoe gebruik je porties snus:

Snus wordt onder de bovenlip geplaatst, iets boven de voortanden. Je hoeft niet te kauwen, te zuigen of te spugen, maar laat het gewoon staan en geniet van de smaak.

Laat de tabak zo lang zitten als je wilt. Normaal gesproken laat je het zitten voor 15-60 minuten. Snus is het rookloze alternatief als je niet meer wilt roken.

Snus verpakking met porties snus
  • Hoe gebruik je losse snus:

Pak een matige tot kleine hoeveelheid tabak met duim en wijsvinger. Plaats de losse tabak in de palm van je hand, vorm deze in een cilindrische vorm door met je vingers op de tabak te drukken.

Als alternatief kun je een Prismaster gebruiken om een voorgevormde portie losse Snus te maken. Plaats de cilindervormige tabak onder uw bovenlip, ook weer boven de voortanden. Lees hier of snus slecht is voor je tanden.

Verpakking met losse snus

Zit er een houdbaarheidsdatum op snus?

Veel mensen vragen zich af hoe ze snus moeten bewaren. Snus invriezen is zeker een optie om te overwegen, door het in te vriezen blijft het namelijk voor een lange tijd goed.

Vaak zal je op de producten zelf een houdbaarheidsdatum kunnen aantreffen voor het gebruik van snus. Wanneer je deze datum overschrijd kan de snus een beetje raar gaan smaken, niet echt lekker dus.

Door het in te vriezen kan je de snus wel tot een jaar bewaren. 

Hoe snus gebruiken en bewaren voor dummy’s
Npods 23 mei, 2021
Deel deze post
Labels
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten
Het effect en de bijwerkingen van snus
het snus effect toegelicht