•     
  Bel +31(0) 85 303 1105
Leeftijd
18

LEEFTIJDSVERIFICATIE

Bevestig uw leeftijd...

De bezorger controleert steekproefsgewijs of de ontvanger over de juiste leeftijd beschikt

U moet 18 jaar of ouder zijn.

Ik ga akkoord met alle voorwaarden

Of

U moet 18 jaar of ouder zijn.

Sigaretten vs. snus

Wat is er slechter?


Veel rokers zijn er over aan het nadenken om te stoppen met roken, dit komt met name door de slechte effecten op de gezondheid. Echter is het niet zo eenvoudig om te stoppen met roken. Door de lichamelijke en geestelijke verslaving zal je vaak wat hulp nodig hebben. wat zijn de beste methode om te stoppen met roken? En hoe ga je stoppen met roken middels het gebruik van snus? Dat

gaan wij jou in dit artikel laten zien!

Waarom stoppen met roken

Het stoppen met roken brengt een hoop voordelen met zich mee. Naast het feit dat je aanzienlijk minder geld kwijt zal zijn zal je enkele grote lichamelijke effecten kunnen opmerken. Hieronder vind je een tijdlijn van de voordelen die je zal ondervinden bij het stoppen met roken:

  • 20 minuten: hartslag, bloeddrukdaling

  • 12 uur: koolmonoxide in de bloedbaan daalt naar normaal

  • 2 weken - 3 maanden: de bloedsomloop, longfunctie verbetert; het risico op een hartaanval begint af te nemen.

  • 1-9 maanden: hoest minder, adem gemakkelijker

  • 1 jaar: risico op coronaire hartaandoeningen gehalveerd

  • 2-5 jaar: risico op mond-, keel-, slokdarm- en blaaskanker is  gereduceerd tot dat van een niet-roker.

  • 10 jaar: 50 procent minder kans om te sterven aan longkanker; risico op nier- ofalvleesklierkanker vermindert

  • 15 jaar: risico op coronaire hartaandoeningen hetzelfde als voor niet-rokers


Is snus beter dan roken?

Een vraag die veel mensen hebben is of snus minder schadelijk is dan roken. Dit is natuurlijk een super goede vraag, je wilt wel weten wat je te wachten staat als je wilt stoppen met roken.

Er bestaat geen veilige hoeveelheid sigarettenrook die je binnen kunt krijgen. Wanneer je rookt bereiken de chemische stoffen in tabak jouw longen elke keer weer als je een hijs neemt.

Het bloed transporteert de giftige stoffen naar elk orgaan in het lichaam. Dit is dan ook de reden dat snus beter is dan de normale sigaret. In tegenstelling tot de sigaret vind er bij snus geen verbranding plaats.

Dit rookvrije nicotine product zorgt ervoor dat je wel nicotine binnen kunt krijgen, maar dat je niet meer met een sigaret in de mond hoeft te staan.


Andere manieren om te stoppen met roken

Naast het gebruik van snus zijn er andere manieren om te stoppen met roken. Zo zijn er sommige mensen die baat blijken te hebben bij acupunctuur, andere mensen zweren weer bij veel beweging.

Een ding is zeker, het belangrijkste is dat je niet moet wachten met het nemen van de juiste stap. Door vandaag nog over te stappen op een minder schadelijk alternatief zal je de schadelijke effecten op het lichaam aanzienlijk kunnen verminderen.

Dit zorgt ervoor dat je na eenvoudig van jouw nicotine verslaving af kunt komen, voor je het weet ga je weer als niet roker door het leven. Voor alle mogelijke soortensnus producten ben je bij ons aan het juiste adres.

Door zelf een kijkje te nemen in het aanbod zal je binnen no time zien wat de mogelijkheden zijn voor dit nicotine product. 

Sigaretten vs. snus
Npods 23 mei, 2021
Deel deze post
Labels
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten
Onderzoek naar de effecten van snus
Wat zijn de gezondheidsrisico's van snus?